Vlastnosti registrácie manželstva s cudzincom


Pri registrácii manželstva s cudzincom je potrebné vziať do úvahy, že manželstvo uzatvorené v jednej krajine sa často neuznáva automaticky v inej krajine. Preto, ak sa ruský vydal za cudziu ženu vo svojej vlasti, takáto manželská únia bude musieť byť dodatočne legalizovaná doma. Zahrňte manželstvo v krajine, v ktorej budete žiť v budúcnosti - ušetrí vám to z ďalších formalít. Ak sa rozhodnete oženiť v Rusku, vyzdvihnite si potrebné doklady v domácnosti zahraničného ženícha alebo nevesty. Budúci manžel bude musieť preukázať pas, ako aj vízum alebo povolenie na pobyt v Ruskej federácii. Ak bol predtým ženatý, budete potrebovať osvedčenie o rozvode alebo smrti predchádzajúceho manžela. V prípade prvého manželstva musí dostať potvrdenie na svojom veľvyslanectve v Rusku, že nemá manželské vzťahy. Všetky dokumenty v cudzom jazyku, okrem pasu, musia byť preložené do ruštiny a notárske.

Žiadosť o registráciu do kancelárie civilného registra môže ruština samostatne, a to ešte pred príchodom nevesty alebo ženícha z inej krajiny. K tomu budete potrebovať písomné vyhlásenie druhej strany.

Keď sa oženite v inej krajine, obráťte sa na veľvyslanectvo a dozviete sa o pravidlách uzavretia takýchto zväzov a potrebných dokumentov. Budete potrebovať osvedčenie o rozvode, ak ste už boli ženatý. Môžete tiež potrebovať rodný list a iné doklady. Na všetkých dokumentoch je žiaduce dať apostil, legalizovať ich vo väčšine krajín Európy a Ameriky. Apostille postaví ruského notára. Zvyčajne je potrebné získať osobitné vízové ​​vízum na uzavretie manželstva, ale môže byť uzavreté s povolením na pobyt alebo inými dlhodobými vízami. Majte na pamäti, že je veľmi ťažké alebo nemožné si vziať turistické vízum v mnohých krajinách.

Video.

Podeľte Sa S Priateľmi
Predchádzajúci Článok
Nasledujúci Článok

Zanechajte Svoj Komentár